Consulta och F-Secure har ett samarbete med Plåt och Ventföretagen, www.pvforetagen.se. Vi har tagit fram ett erbjudande där vi hjälper Er att se över Ert företags säkerhet gentemot omvärlden. 

Consulta är ett Stockholmsbaserat IT-företag med specialistkompetens inom avancerade och kostnadseffektiva IT-tjänster åt våra kunder. Vi jobbar med synnerligen kompetenta resurskonsulter inom drift av servrar, avancerad klienthantering, säkerhet och kommunikation.

F-Secure Ingen kan cybersäkerhet som F‑Secure. Under de senaste tre decennierna har F‑Secure varit ledande inom innovation, samtidigt som man skyddar tiotusentals företag och miljoner människor. Företagets erfarenhet inom klientskydd och upptäckt och hantering av incidenter saknar motstycke och F‑Secure skyddar företag och konsumenter från allt från avancerade cyberattacker och dataintrång till utspridda ransomware-infektioner.

En del av Plåt & Ventföretagens medlemmar drabbades av ransomware redan under våren 2017 och därefter har antalet IT-relaterade attacker ökat explosionsartat, det är med detta som bakgrund som vi nu tagit fram ett erbjudande med F-Secure där Consulta är leverantör.

Mer än en tredjedel av små och medelstora företag har råkat ut för en ransomware-attack under det senaste året. För ett mindre företag kan det vara förödande om en dator med viktiga dokument råkar ut för ransomware, ofta är det förknippat med stora kostnader och längre driftstopp som följd.

På grund av tid- och kanske kunskapsbrist hos mindre företag är det svårt att managera IT-säkerheten själv. Därför har Consulta tagit fram en tjänst där vi tillsammans med F-Secure skyddar Ert företag mot dataintrång. I tjänsten ingår inte bara skydd mot skadlig kod utan även ”patch management” för att minimera risken för virusangrepp genom mjukvara som inte är uppdaterad.

F-Secure PSB Premium

F-Secure Protection Service for Business är marknadens bästa och mest omfattande säkerhetspaket. Det är från grunden utformat för att lösa utmanande säkerhetsbehov för företag utan höga kostnader för underhåll och administration.

F-Secure PSB skyddar alla Era enheter mot alla hot såsom gisslanprogram och dataintrång, det inkluderar även säkerhet för Windows- och Mac-datorer, iOS- och Android-telefoner samt en mängd olika serverplattformar.

F-Secure är väldigt stola över att för sjätte året i rad få utmärkelsen “Best Protection Award” från AV-TEST. Många utnämningar och lojala kunder är ett bevis på att engagemanget för att skydda Er verksamhet, oavsett omständighet, aldrig tynar.
https://www.f-secure.com/se-sv/business/products/endpoint-protection/protection-service-for-business  

F-Secure Radar

F-Secure Radar låter dig identifiera och hantera både interna och externa hot, rapportera risker och se till att ni efterlever nuvarande och framtida regelverk (som PCI och GDPR). Den ger insyn i skugg-IT – så att ni kan kartlägga er totala angreppsyta och åtgärda kritiska sårbarheter i samband med cyberhot.

En organisations angreppsyta är summan av dess IT-riskexponering. Den omfattar all nätverksinfrastruktur, mjukvara och webbapplikationer både internt och globalt, och tar hänsyn till alla punkter av interaktion.

Med F-Secure Radar kan vi kartlägga och sammanställa organisationens samtliga angreppsytor:

  • Kända, okända och potentiella sårbarheter som är affärskritiska
  • Mjukvara, hårdvara, firmware och nätverk
  • Skugg-IT, externa felkonfigurerade system, malwaresajter, webbplatsbundna värdar
  • Partners och leverantörer
  • Varumärkesöverträdelse och nätfiske

80% av all skadlig kod tar sig in genom program som inte är uppdaterade vilket är ett eftersatt område hos många kunder. Software Updater och patchhantering ingår i tjänsten vilket gör att dina klienter och tredjepartsprogram uppdateras automatiskt. Tillsammans med klientskyddet löser det en stor del av säkerhetsarbetet.

https://www.f-secure.com/sv_SE/web/business_se/radar

F-Secure och Consulta erbjuder följande specialpris för Plåt och Ventföretagens medlemmar.

F-Secure Protection Service for Business Premium – Antivirus för server- och klientdatorer för 38:- per licens och månad. Priset gäller tillsvidare. Ordinarie pris är c:a 46:- per licens och månad.

F-Secure Radar – 4 timmar konsult tid (antingen på plats hos kund eller via fjärruppkoppling) för en skanning av ett minimum av 25 IP-adresser (både interna och externa IP-adresser kan väljas). Ytterligare IP-adresser kan läggas till mot extra kostnad om vi finner detta nödvändigt. (Varje enhet i ett företagsnätverk har en egen IP-adress och tillsammans väljer vi ut vilka som är de mest kritiska och vilka som bör skannas.)   

Kostnaden per IP-adress är 45:- per månad (minimum 25st), ordinarie pris är 53,50:-.

Kostnaden för 4 timmars konsult tid är 3.160:- (4 x 790:-), ordinarie pris är 1.095:- per timma. Resekostnader kan tillkomma.

Total kostnad för en initial sårbarhetsskanning med F-Secure Radar blir 4.285:-

Kontakta gärna Consulta så hjälper vi Er att hitta den optimala lösningen för just Ert företag. 08-653 88 10 eller sales@consulta.se

F-Secures produkter arbetar skadeförebyggande och övervakar ditt företags IT-miljö, bland annat datorer, mobiltelefoner, surfplattor och servrar. Produkterna ser till att ditt företag är skyddat mot exempelvis skadlig kod, ransomware, hackerattacker etc. Consulta kan även komplettera med säkerhetsprodukter och tjänster inom IT såsom backup, brandvägg, konsulter och liknande.